Barcelona komt in zinderende pot bovendrijven tegen 'knettergek' Atlético
Barcelona bereikt halve finale Copa del Rey

28-01-2015 22:55
5

FC Barcelona heeft de halve finale van de Copa del Rey bereikt. Daarvoor moest het zien af te rekenen met Atlético Madrid. Het heenduel eindigde in 1-0 voor Barça, dat ook bij Atlético won: 2-3. Die wedstrijd had werkelijk alle ingediënten.

In de hectische return zegevierde Barcelona in het vijandige stadion uiteindelijk met 2-3. Bij de rust was de eindstand al bereikt. Het grimmige duel eindigde met elf gele en twee rode kaarten. De thuiswedstrijd had Barça met 1-0 gewonnen van de Madrilenen. In de eerste helft gebeurde werkelijk van alles. Fernando Torres, de verloren zoon van Atlético, opende het festijn met een schitterende treffer in de eerste minuut.

Uit een prachtige aanval, met Lionel Messi en Luis Suárez in een hoofdrol, maakte Neymar gelijk (1-1). Uit een strafschop zorgde Raul Garcia voor 2-1 waarna Miranda in eigen doel scoorde (2-2). De derde treffer van Barcelona in de 41e minuut was omstreden. Na een duidelijke handsbal in het eigen strafschopgebied kwam opnieuw Neymar uit een fraaie counter tot scoren: 2-3.

Na het rustsignaal kreeg Gabi bij de thuisploeg nog de rode kaart. Met tien man kon Atlético na de pauze geen groot offensief meer ontwikkelen. In de 84e minuut kreeg ook Mario Suarez nog rood bij de thuisclub, waarbij Arda Turan er nog genadig afkwam met geel toen hij boos een schoen naar de grensrechter gooide. (ANP)