De Keersmaecker weerlegt kritiek op zijn persoon en legt schuld bij iemand anders
De Keersmaecker reageert met persberichten

De Keersmaecker weerlegt kritiek op zijn persoon en legt schuld bij iemand anders

28-01-2015 21:35

De (meeste) Belgische clubs zijn op dit moment woest op de werkwijze van de Belgische Voetbalbond. Voorzitter François De Keersmaecker en CEO Steven Martens liggen zwaar onder vuur. Die eerste heeft nu voor de eerste keer officieel gereageerd.

Volgens de clubs is er bij de bond een financieel wanbeleid gevoerd. In 2014 – een jaar waarin België actief was op het WK – leed de bond een verlies van 206.000 euro. De clubs eigen dan ook een onderzoek. Volgens De Keersmaecker en zijn kompanen is er echter niets aan de hand.

"Wij hebben met verwondering kennis genomen van de verschenen artikels in de media”, klinkt het in een persbericht. “De informatie waarop men zich beroept, betreft een interne nota die reeds in de raad van bestuur werd besproken. De raad van bestuur heeft twee weken geleden, na grondige analyse van de cijfers, de aangehaalde interne audit en de opmerkingen van het management op deze audit, de jaarrekening van de KBVB 2013-2014 vastgesteld en ter goedkeuring overgelegd aan de algemene vergadering van de VZW, zijnde het uitvoerend comité."

"Wij distantiëren ons ten zeerste van de verschenen tendentieuze berichtgeving van vandaag", besluit het bericht. Onder het persbericht staan de namen van François De Keersmaecker, Michel Dumoulin, Robert Huygens, Philippe Collin, Johan Timmermans, Gérard Linard, Gilbert Timmermans en Guy Craybex oftewel de top van de Belgische voetbalbond.