Lokerse beul van KV Mechelen heeft geen zin om aan te treden in play-off 2
Mbaye Leye droomt na zege Achter de Kazerne luidop van play-off 1

Lokerse beul van KV Mechelen heeft geen zin om aan te treden in play-off 2

27-01-2015 12:57

Met een rake kopslag in de vierde minuut van de wedstrijd bezorgde Mbaye Leye Lokeren zijn eerste zege in acht wedstrijden. Door de driepunter in Mechelen mogen de troepen van Peter Maes weer dromen van play-off 1. "De gedachte dat we in play-off 2 zouden moeten aantreden, schrikt iedereen bij Lokeren af", vertelt Leye aan Het Nieuwsblad.

De Waaslanders waren de afgelopen seizoen een vaste klant bij de eerste zes in de Jupiler Pro League, maar een uitermate zwakke reeks in de laatste weken van 2014 sloeg Lokeren in de klassering zowaar terug naar de achtste plaats. De zege bij Malinois kwam dan ook net op tijd om nog te mogen dromen van play-off 1.

"Tegen KVM stond er eindelijk weer een blok op het veld", begint de Senegalese  matchwinnaar zijn verhaal. "De grinta die bijvoorbeeld tegen AA Gent ontbrak, was er nu wel. Kijk maar naar wat Denis Odoi in de laatste minuten nog deed. De bereidheid was groot. Ik denk dat bij iedereen zeer uidelijk het besef aanwezig was dat play-off 1 op het spel stond. En de gedachte aan play-off 2 schrikt af. Play-off 2, dat is geen voetbal. Dat is pure ellende", besluit de inmiddels 32-jarige aanvaller.