FIFA bevestigt vermeende fouten bij kindtransfers Real, 'Koninklijke' is relaxed
Wereldvoetbalbond onderwerpt topclub aan onderzoek

FIFA bevestigt vermeende fouten bij kindtransfers Real, 'Koninklijke' is relaxed

27-01-2015 12:25
3

De FIFA heeft dinsdag officieel bevestigd dat Real Madrid aan een onderzoek onderworpen wordt. De Spaanse topclub zou net als aartsrivaal FC Barcelona onjuist gehandeld hebben bij transfers van minderjarige voetballers.

"De FIFA is momenteel bezig informatie en documenten te verzamelen, om deze zaak correct te evalueren", zegt een woordvoerder van de wereldvoetbalbond tegen het Duitse persagentschap dpa. "Op dit moment zijn er nog geen formele, tuchtrechtelijke procedures gestart. Voor nu kunnen we geen verdere informatie geven."

Maandag werd al bekend dat Real Madrid waarschijnlijk in de fout is gegaan met het aantrekken van jonge talenten. Het zou onder meer gaan om de onlangs aangetrokken Martin Odegaard en oud-Ajacied Mink Peeters. FC Barcelona kreeg om dezelfde reden al een transferverbod tot januari 2016 opgelegd.

Real Madrid reageerde overigens ontspannen op het nieuws. De club publiceerde maandagavond een officieel statement op de eigen website. Lees hier de volledige verklaring van De Koninklijk