'Verdedigend toptalent blijft op de radar van grote clubs; United en Real azen'
Twintigjarige Laporte heeft clausule van 42 miljoen euro

'Verdedigend toptalent blijft op de radar van grote clubs; United en Real azen'

27-01-2015 10:55
2

Net als in de vorige transferperiode buitelen grote, Europese clubs over elkaar heen om Aymeric Laporte binnen te halen. De verdediger van Athletic Bilbao weet zich ditmaal zeer gewild door Manchester United en Real Madrid, meldt The Daily Mail.

De twintigjarige Laporte is een vaste waarde bij Athletic en jeugdinternational van Frankrijk. In de zomer vochten onder meer Bayern München en FC Barcelona om zijn diensten, maar bleef hij in Baskenland. De trainers Louis van Gaal (United) en Carlo Ancelotti (Real) zijn nu mogelijk van plan de clausule van ruim 42 miljoen euro te lichten om Laporte aan te trekken.

United, dat naarstig op zoek is naar een centrale verdediger, heeft Laporte al seizoenen lang in de boekjes staan. Bij Real wordt Pepe er niet jonger op en heeft Sergio Ramos nog niet bijgetekend. Het aantrekken van de Fransman is in ieder geval niet goedkoop, want Bilbao houdt vast aan de contractueel vastgelegde transfersom. 

Real Madrid heeft ook nog een andere optie op het oog en dat is Inigo Martinez van Real Sociedad. De ploeg van David Moyes is op hun beurt geïnteresseerd in Asier Illaramendi van de Madrilenen. Bij United staat de eveneens jonge Marquinhos van Paris Saint-Germain op het lijstje als potentiële aanwinst.