Scheidsrechter is gebeten hond, maar bijt terug: Niet mijn bevoegdheid
Boucaut denkt dat Ciman misschien toch rood verdiende

Scheidsrechter is gebeten hond, maar bijt terug: "Niet mijn bevoegdheid"

27-01-2015 07:03
1

Alexandre Boucaut kreeg langs alle kanten de wind van voren na zijn optreden tijdens Standard - Anderlecht. Naar eigen zeggen blijft de bankier achter al zijn beslissingen staan.

Vooral over de rode kaart van Steven Defour kan volgens Boucaut in Het Nieuwsblad nog steeds geen twijfel bestaan. "Mijn mening is niet veranderd, ik gaf Defour tweemaal geel omdat hij de bal hard buiten trapte na mijn fluitsignaal." Alles wat paars en wit ademt is ervan overtuigd dat Laurent Ciman kort daarna op zijn minst ook een tweede gele kaart moest krijgen voor de aanslag op Gohi Bi Cyriac. "Over die actie van Ciman kan ik nog niets zeggen, want die beelden moet ik nog herbekijken", is hij minder zeker van zijn stuk.

De media rekenen Boucaut vooral af op zijn beslissing voor de wedstrijd, toen hij de andere kant opkeek wanneer de Ultra's van Standard hun tifo ontrolden. "De match al meteen staken? Op basis van een spandoek ben ik als ref niet bevoegd om zoiets te doen", is al wat hij daarover te zeggen had.