Blij voor het gastland dat het zo ver gekomen is, maar nu is het welletjes geweest
Leekens in volgende ronde tegen Equatoriaal Guinea

"Blij voor het gastland dat het zo ver gekomen is, maar nu is het welletjes geweest"

26-01-2015 23:11

Op de Afrika Cup heeft Tunesië zich na een 1-1-gelijkspel geplaatst voor de kwartfinales op de Afrika Cup. Na de kwalificatie was bondscoach Georges Leekens een gelukkig man. Hij kan nu al niet wachten om het op te nemen tegen thuisland Equatoriaal Guinea.

Tunesië is gelukkig, Congo is gelukkig, Equatoriaal Guinea is gelukkig, het leven is mooi", glunderde Leekens. "We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. We hebben wel vier, vijf goede kansen gehad, maar een tweede doelpunt bleef uit. In de tweede helft sloeg de vermoeidheid wat toe en nam Congo veel risico", aldus Leekens tegenover Belga.

In de kwartfinales wacht het thuisland op Leekens en co. "Nu moeten we tegen Equatoriaal Guinea. Ze hebben een goed uitgebalanceerd team en zijn vooraan snel. Tegen Gabon heb ik ze een fantastische prestatie zien leveren en ze hebben natuurlijk ook het thuisvoordeel. Het wordt niet evident om ze uit te schakelen. Toch heb ik er vertrouwen in, in elke situatie wil ik positief blijven. Ik ben voor het gastland heel blij dat het zo ver gekomen is, maar nu is het welletjes geweest."