Ook de burgemeester van Luik bemoeit zich met Standard-tifo
Demeyer overweegt klacht

Ook de burgemeester van Luik bemoeit zich met Standard-tifo

26-01-2015 20:23

In Standard - Anderlecht zorgde een tifo met een onthoofde Steven Defour voor de nodige beroering. Ondertussen heeft ook de burgermeester van Luik, Willy Demeyer, zijn zeg gedaan over het spandoek. Hij overweegt een strafklacht.

Volgens De Morgen sluit Demeyer een klacht wegens aanzetten tot moord en haat niet uit. "Ik zal deze mogelijkheid nog bestuderen, want er zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting. We moeten ons de vraag stellen of het voetbal buiten de wet gesteld wordt, of niet."

Demeyer hoopt in de komende dagen een onderhoud te hebben het clubbestuur en een supportersdelegatie. Voorlopig wijst hij nog niet met een beschuldigend vingertje naar Standard-voorzitter Roland Duchâtelet en -vicevoorzitter Bruno Venanzi "Ik denk dus dat ze te goeder trouw gehandeld hebben, ze zijn bedrogen."

De burgemeester hoopt snel op meer duidelijkheid, want hij vindt dat Luik onder het voorval lijdt. "Met Standard hebben we altijd een constructieve dialoog gehad. Maar ik stel vast dat er momenteel zorgen zijn en het is mijn plicht om hierop te wijzen. Ik heb iets te zeggen omdat ik verantwoordelijk ben. Deze daden beïnvloeden het imago van de stad", besluit Demeyer.