Van Persie baalt van gebrek aan slagvaardigheid: Ben daar niet content mee
Nederlander ziet United moeilijk doelpunten maken

Van Persie baalt van gebrek aan slagvaardigheid: "Ben daar niet content mee"

26-01-2015 19:40

Robin van Persie verwijt zichzelf alsmede het collectief een gebrek aan slagvaardigheid. Volgens de Oranje-international heeft Manchester United te vaak een goed resultaat uit handen gegeven.

United staat in competitieverband op twaalf punten van koploper Chelsea en werd in de FA Cup op een 0-0 gelijkspel gehouden door Cambridge United. Van Persie kent de oorzaak van het probleem. "We maken onvoldoende doelpunten, ikzelf idem dito. Daarom moet ik eerlijk zijn en toegeven dat het niet goed genoeg is", vertelt de Nederlandse aanvaller aan de Engelse pers.

"Zelf ga ik er alles aan doen om dat te verbeteren. Iedere wedstrijd krijg ik mogelijkheden, zoals tegen Cambridge bijvoorbeeld, en dat maakt me optimistisch. Ik weet zeker dat indien United hetzelfde pad blijft bewandelen, dat we vanzelf weer gaan scoren. Normaal krijgt een spits maar één of twee kansen en dan moet je dodelijk zijn. Dat is soms maar een dunne lijn", weet Van Persie.

Ongerust is de geroutineerde aanvaller niet. "Iedereen in de ploeg is verantwoordelijk en dat beseft men zich terdege, inclusief mezelf. Zelf heb ik zo'n twintig wedstrijden gespeeld dit seizoen en acht doelpunten gemaakt. Daar ben ik niet content mee, want ik wil vaker scoren. Dat heb ik tien jaar lang gedaan en dat maakt zoveel mensen gelukkig. Ik en daarop geen uitzondering."