Spoedvergadering bij de voetbalbond: Het reglement moet aangepast worden
De KBVB gaat reglement omtrent tifo's aanpassen

Spoedvergadering bij de voetbalbond: "Het reglement moet aangepast worden"

26-01-2015 18:00

De KBVB heeft maandag om 17u een persconferentie gehouden omtrent de wansmakelijke tifo die Standard liet zien in de topper tegen Anderlecht. Op het reusachtige spandoek stond het hoofdpersonage uit de horrorfilm 'Friday the 13th' afgebeeld samen met een onthoofde Steven Defour. "Red or Dead", dat was de boodschap van de Standardsupporters, gericht naar hun ex-speler Steven Defour.

"Ik wil mijn frustratie uitdrukken", vertelt CEO Steven Martens. "Voor zo'n situatie staat er nog niks in het bondsreglement beschreven, daarom wordt het heel moeilijk om Standard een straf op te leggen. De volgende stap is natuurlijk dat zo iets zich nooit meer kan voordoen. We zullen het reglement aanpassen samen met onze juristen. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de leden, zij zullen het nieuwe reglement moeten goedkeuren".

"Daarnaast zullen wij ook proberen om een akkoord te krijgen met de verschillende productiehuizen die voetbalmatchen uitzenden om bepaalde dingen niet meer live in beeld te brengen".

Er was ook begrip voor de situatie: "Wij weten ook dat Standard zeer verrast was door het spandoek", zegt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League. "Zo een tifo duurt amper twee minuten dus veel tijd had de club niet om er iets aan te doen".

Maar de Rouches zullen er niet zomaar vanaf komen. 'De Pro League is verantwoordelijk voor zijn leden, de clubs dus. Zij zijn op hun beurt verantwoordelijk voor het gedrag van hun supporters', klonk het. Ook in dit geval wachten beide CEO's de vordering van de bondsprocureur af."