Gefrustreerde Ronaldo krijgt steun van Neymar: Het overkwam Zidane ook
Portugees verdient desondanks straf volgens Barcelona-ster

Gefrustreerde Ronaldo krijgt steun van Neymar: "Het overkwam Zidane ook"

26-01-2015 16:11
6

Neymar heeft een lans gebroken voor Cristiano Ronaldo, die afgelopen weekend een rode kaart ontving toen hij zich misdroeg tijdens het competitieduel van Real Madrid bij Cordoba. De Braziliaan is echter wel van mening dat de Gouden Bal-winnaar een schorsing verdient.

Ronaldo ontsnapte in eerste instantie nog aan een rode kaart toen hij een slaande beweging maakte richting José Angel Crespo, maar later kon hij alsnog inrukken nadat hij Edimar Fraga een schop verkocht. De Portugese ster verontschuldigde zich een dag later via de social media. Neymar heeft ergens wel begrip voor de frustraties van de Portugges.

"Het is lastig, want soms zijn er provocaties", vertelt de Braziliaanse ster in gesprek met Spaanse media. "Het overkwam Zinedine Zidane (in de WK-finale van 2006, red.) en het overkwam mij. Niemand heeft de beheersing om constant rustig te blijven. We moeten ons hoofd er echter bij houden, daarom vind ik dat hij gestraft moet worden."

"Het is de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter om de spelers te beschermen op het veld. Zeker wanneer zij het mikpunt zijn van harde tackles. En harde tackles moeten bestraft worden", besluit Neymar.