Manuel Neuer en Arjen Robben; beter presteren dan deze twee is onmogelijk
Nederlander kan op complimenten rekenen van Bayern-directeur

"Manuel Neuer en Arjen Robben; beter presteren dan deze twee is onmogelijk"

26-01-2015 14:20
2

Bayern München hervat de competitie vrijdag met een uitwedstrijd bij VfL Wolfsburg. Karl-Heinz Rummenigge, directeur van de Duitse topclub, heeft zijn hoop in de tweede seizoenshelft gevestigd op onder meer Arjen Robben.

Bayern hoopt zich dit seizoen voor de vierde maal op rij te kronen tot landskampioen van Duitsland. Daarmee zou de club een record breken, want tot dusver lukte dat nooit. "Franz Beckenbauer heeft het treffend gezegd. Bayern beschikt momenteel over de beste selectie aller tijden. In onze periode, de jaren zeventig, telde het team elf spelers. Tegenwoordig hebben we twintig toppers. Zelfs onze dertigers spelen nog op topniveau", citeert Voetbal International Rummenigge in gesprek met Kicker.

Vorig kalenderjaar maakten met name Arjen Robben en Manuel Neuer een uitstekende indruk op Rummenigge. "Beter presteren dan deze twee is onmogelijk. Het keepersspel van Neuer is van een andere planeet. En voor wat Arjen in 2014 heeft laten zien, kan ik alleen mijn pet afnemen. Zeker als je bedenkt dat ze hem na de Champions League-finale van 2012 nog hadden uitgefloten…" Neuer maakte vorige maand nog kans op de prijs van beste voetballer van 2014, maar moest uiteindelijk Cristiano Ronaldo voor zich dulden.