Club ziet geen graten in Standard-Anderlecht: Hou van beetje over de schreef gaan
Winnaar van het weekend genoot ook van andere Super Sunday-wedstrijd

Club ziet geen graten in Standard-Anderlecht: "Hou van beetje over de schreef gaan"

26-01-2015 08:12

De thuisoverwinning van Standard tegen aartsrivaal Anderlecht (2-0) werd niet alleen in Luik op veel gejuich onthaald. Ook in blauw-zwarte hoek genoten de spelers intens van de toch wel bitsige wedstrijd. Dat de potjes in de tribune regelmatig overkookten was daarbij zeker geen bezwaar, integendeel.

Tom De Sutter heeft zelf vier seizoenen bij Anderlecht en weet dus dat de Belgische Clasico nergens mee te vergelijken valt. Op de website van Club Brugge haalde hij na de Brugse derby herinneringen op aan de vele vechtpartijen met de Luikenaars: hij is blij dat hij al die ellende niet meer hoeft mee te maken. "Ik heb die wedstrijden ook gespeeld. Dat zijn geen voetbalwedstrijden meer, hé. Maar dat moeten wij natuurlijk niet aan ons hart laten komen." Zeker en vast niet, want door de nederlaag van Anderlecht en de eigen winst tegen stadsgenoot Cercle staan de Bruggeling nu vijf punten los.

Ook Ruud Vormer bekeek de match met een glimlach op zijn gezicht. "Ik heb genoten van de wedstrijd. Wat een spektakel! Alles zat erin, hé. Of het niet over de schreef ging? Daar hou ik wel van.", aldus de ex-Feyenoorder die natuurlijk heel wat gewend is op dat vlak.