Paars-witte Gouden Schoen haalt uit: Boucaut geen ref voor topwedstrijden?
Gouden Schoen is formeel: ref klapt dicht door de sfeer

Paars-witte Gouden Schoen haalt uit: Boucaut geen ref voor topwedstrijden?

26-01-2015 08:03

Na de wedstrijd Standard-Anderlecht (2-0) waren er zoals vanouds massa's fases om over te discussiëren. Eentje daarvan was de tweede gele kaart voor Steven Defour, die twee keer op een identieke manier in de fout ging. Hij trapte beide keren de bal weg toen de ref al gefloten had, maar volgens voormalig Anderlecht-middenvelder Paul Van Himst was die tweede gele kaart totaal onterecht.

Paul Van Himst laat in Het Laatste Nieuws duidelijk blijken dat hij niet is opgezet met ref Alexandre Boucaut. "Die eerste kaart was terecht. Steven had zich op dat moment beter wat kalm gehouden, terwijl hij het omgekeerde deed door de bal weg te stampen na het fluitsignaal. Maar als dat dan nog een keer gebeurt, dan geef je als arbiter toch geen tweede gele kaart? Boucaut had Steven beter apart genomen om hem te waarschuwen."

Van Himst denkt ook dat de spanning in het stadion de beslissingen van de jonge scheids hebben gestuurd. "Die fase voelde hij niet goed aan. Pas op, ik vind Boucaut geen slechte scheidsrechter, maar hij heeft wel het wedstrijdverloop beïnvloed. Die fout van Ciman verdiende donkerrood en als hij daar dan geen geel voor geeft… Dan is het toch normaal dat er nadien controverse ontstaat? Ik denk dat hij onder de indruk was van de sfeer.”