Buitenlandse pers loopt plotseling de deur plat bij grauwe ex-eersteklasser
Voetbalgekke natie is grote fan van ex-eersteklasser

Buitenlandse pers loopt plotseling de deur plat bij grauwe ex-eersteklasser

26-01-2015 07:34

Tubeke is voor de modale voetbalsupporter niet de meest interessante club. De Waals-Brabanders speelden ooit één seizoentje in eerste klasse, maar braken geen potten en zitten nu al jaren in het vagevuur van tweede. Ook nu hebben ze geen enkele kans om te promoveren, maar toch krijgen ze steevast tientallen journalisten over de vloer. Daar is maar één reden voor: de invloed van Ji Sung Park.

Park is een voormalige speler van PSV die nu spelersmakelaar is geworden. De Zuid-Koreaan is mede-eigenaar van de kleine club en heeft daar één reden voor: de spelers uit zijn portefeuille in de kijker zetten en zo snel mogelijk een transfer naar een grotere ploeg kunnen geven. In tweede klasse is dat echter geen gemakkelijke klus: "Op termijn willen we naar eerste klasse. Om dan de tv-rechten van de Jupiler Pro League te kopen en die in Korea te vermarkten. Tubeke is nu al de op één na populairste Belgische club in Korea. Na Anderlecht", verrast Park in Het Nieuwsblad.

Waarom koos Park precies voor Tubeke? Laten we zeggen dat het niet bepaald uit clubliefde is. "Waarom Tubeke? Ploegen in Spanje, Duitsland en Engeland zijn te duur en het feit dat hier geen beperkingen staan op het aantal buitenlanders, was een belangrijk argument.", verwoordt Park het nogal cynisch. Tubeke kan er echter maar wel bij varen, want het modderde de laatste jaren maar wat aan.