'Afkeurend' Standard zet foto van zijn choquerende tifo gewoon op Twitter
Rouches hinken kennelijk op twee gedachten

'Afkeurend' Standard zet foto van zijn choquerende tifo gewoon op Twitter

26-01-2015 07:12

De topper Standard-Anderlecht werd zondagmiddag voor de zoveelste keer ontsierd door randzaken. Dit keer bleef het op het veld vrij netjes, maar naast het veld werd Steven Defour ontvangen met een walgelijke tifo waarin hij onthoofd werd. De reactie van Standard-woordvoerder Olivier Smeets is vrij koeltjes, en ook op Twitter lijkt er in Luik niet zo veel verontwaardiging te zijn over de tifo.

Ondanks de mooie 2-0 overwinning van de Rouches werd er na de wedstrijd maar over één ding gepraat: hoe moest Standard de daders achter de tifo aanpakken? Woordvoerder Olivier Smeets:  "Vorig jaar toonden de supporters een tifo met een mitraillette en slachtoffers met paars bloed. Toen werd beslist om vooraf niet alleen de tekst, maar ook het beeld te controleren. Maar deze week hebben ze ons een ander beeld getoond.", was de wel zeer simpele uitleg.

Echt een berisping van de supporters kwam er evenwel niet: "We begrijpen dat deze tifo aanstoot kan geven, maar het verwijst niet naar de onthoofdingen van IS, wel naar de film 'Friday the 13th'. We gaan nu intern overleggen en praten met de verantwoordelijke. We zullen ook luisteren naar de reacties van de andere clubs en van de voetbalbond en dan komen we naar buiten met een standpunt.", klonk het aarzelend.

Dat 'standpunt' waar Smeets het over heeft is blijkbaar al gemaakt op Twitter. De tifo die zelfs bij heel wat eigen fans walging opwekte staat doodleuk op het officiële Twitter-account van de Rouches.