Preud'homme laat zich uit over penalty: Hij nam zijn verantwoordelijkheid
Club Brugge gaat mogelijk op zoek naar een nieuwe penaltynemer

Preud'homme laat zich uit over penalty: "Hij nam zijn verantwoordelijkheid"

25-01-2015 23:46

Club Brugge haalde het zondag met 3-0 van buur Cercle. Na afloop van de wedstrijd werd vooral gepraat over Lior Refaelov. Die mocht een strafschop nemen, maar zijn panenka ging helemaal de mist in.

Coach Michel Preud'homme was bijzonder mild voor Refaelov. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en jammer genoeg miste hij. Maar zoiets kan gebeuren. Een panenka is een speciale manier om te trappen. Als de bal dertig centimeter lager was geweest, dan ging hij binnen en had iedereen gezegd: perfecte penalty. Of Refaelov de volgende penalty zal mogen trappen? Daar heb ik nog niet over nagedacht", aldus de coach op de officiële webstek van Blauw-Zwart.

De gemiste penalty had uiteindelijk geen zware gevolgen voor Refaelov en co. Club kwam iets na het halfuur op voorsprong via Izquierdo en ging zo met een 1-0-voorsprong de rust in. Cercle ging in de tweede helft nog vol op zoek naar de gelijkmaker, maar Groen-Zwart slikte uiteindelijk nog twee tegendoelpunten. Gedoz en Izquierdo maakten er uiteindelijk 3-0 van.