'AC Milan hangt Inzaghi aan zijden draadje en overweegt ervaren opvolger'
Italiaanse topclub maakt matig seizoen door

'AC Milan hangt Inzaghi aan zijden draadje en overweegt ervaren opvolger'

25-01-2015 20:47
8

AC Milan-president Silvio Berlusconi heeft vooralsnog het vertrouwen uitgesproken in coach Filippo Inzaghi, maar zijn geduld lijkt na de nederlaag tegen SS Lazio bijna op te zijn. Volgens Italiaanse media hangt het lot van de oud-spits aan een zijden draadje. Er ligt naar verluidt zelfs al een noodplan klaar.

AC Milan wist slechts één punt over te houden aan de start van de tweede seizoenshelft en beleefde voor de winterstop ook al zorgelijke fases. Mocht de ploeg dinsdagavond in de kwartfinalewedstrijd tegen SS Lazio opnieuw een nederlaag incasseren, dan zal Inzaghi volgens de laatste geruchten worden ontslagen en lonkt Spalletti als opvolger. De leiding acht een ervaren coach mogelijk nodig om de sportieve malaise te stoppen.

Mauro Tassotti doorschuiven als interim-manager geldt als goedkoop alternatief, nadat hij als rechterhand van allerlei coaches de nodige ervaring heeft meegepikt. Een terugkeer van Arrigo Sacchi als mentor is daarentegen uitgesloten. "Ik heb niet meer de energie om andere mensen aan te sturen. Ik ben leeg en dan is het niet meer mogelijk om anderen te overtuigen", zo luidt het.

De vermeende topfavoriet Spalletti is sinds maart 2014 clubloos. Eerder werkte hij voor clubs als Udinese, AS Roma en het Russische Zenit Sint-Petersburg.