Moet Club opnieuw op zoek naar nieuwe strafschopnemer?
Lior Refaelov mist Panenka

Moet Club opnieuw op zoek naar nieuwe strafschopnemer?

25-01-2015 18:33

Lior Refaelov heeft zichzelf vroegtijdig uitgeroepen tot schlemiel van de wedstrijd. De middenvelder van Club Brugge mikte tegen Cercle een panenka-strafschop over de lat.

Een tot dan matige derby werd na een klein half uur opgeleukt door scheidsrechter Johan Verbist. Ruud Vormer ging gewillig over het been van doelman Olivier Werner, die bestraft werd met geel. Gerechtigheid geschiedde toen Refaelov met een arrogante en te harde panenka over trapte, maar het was wel het teken voor Club om door te duwen.

Kort na de strafschop was het wel raak. Na een vlijmscherpe counter liep José Izquierdo Hans Cornelis voorbij alsof hij een toeschouwer was en schoot beheerst en overhoeks binnen. De Colombiaan lijkt na een moeilijk begin eindelijk zijn vizier scherp gesteld te hebben. In het restant van de eerste helft was het voor Cercle vooral de schade beperken. Meunier raakte nog de onderkant van de lat, terwijl Bourdin bij een zeldzame uitbraak De Bock kon afschudden, maar onvoldoende bij de bal kon.