Preud'homme verrast met basisplaatsen voor Storm en Denswil
Drie spelers met blauw verleden in het groen

Preud'homme verrast met basisplaatsen voor Storm en Denswil

25-01-2015 18:03

In Brugge is om zes uur de eerste van drie derby's in drie weken op gang getrapt. Cercle hoopt te profiteren van het gelijkspel tussen Lierse en Waasland-Beveren, de enige twee ploegen onder de vereniging, terwijl Club Anderlecht opnieuw op vijf punten achterstand kan zetten.

Michel Preud'homme, gisteren jarig, heeft door het drukke schema voor het eerst een basisplaats in petto voor Stefano Denswil. De van Ajax overgekomen verdediger vormt achterin een duo met Oscar Duarte. Bekerheld Brandon Mechele ruimt plaats. Ook Nikola Storm mag nog eens vanaf minuut een meevoetballen. Voorin is De Sutter, ex-Cercle, opnieuw klaar voor de strijd.

Veel bekend volk voor Club bij Cercle. Hans Cornelis, Bart Buysse en Thibaut Van Acker speelden stuk voor stuk nog in het blauw en zwart van de rivaal, die zeker ook rekening zal moeten houden met nieuwkomer Maarten Martens. Arnar Vidarsson kiest voor zes wijzigingen in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Charleroi.

De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde op 1-1, maar Hans Cornelis denkt niet dat Club zijn ploeg nog zal onderschatten. 'Daarvoor hebben we de voorbije jaren te vaak verrast in de derby", zo zei de aanvoerder tegen Sporza.

Opstellingen:

Cercle: Olivier Werner, Hans Cornelis, Noe Dussenne, Bart Buysse, Pierre Bourdin, Thibaut Van Acker, Mathieu Maertens, Stephen Buyl, Maarten Martens, Joey Godee, Richard Sukuta-Pasu

Club: Vladan Kujovic, Laurens De Bock, Óscar Duarte, Stefano Denswil, Thomas Meunier, Ruud Vormer, Timmy Simons, Lior Refaelov, José Izquierdo, Tom De Sutter, Nikola Storm