Ceulemans brengt Deinze alvast in het nieuws met historische overwinning
Stakend Ath moet de kelk tot op de bodem ledigen

Ceulemans brengt Deinze alvast in het nieuws met historische overwinning

25-01-2015 17:43

Jan Ceulemans en Deinze hebben op bezoek bij Ath waarschijnlijk enkele jeugdspelers de zin ontnomen om ooit nog te voetballen. Het liet geen spaander heel van de nummer twaalf, en won maar liefst met 0-16.

Zelfs de term vooroorlogs kan niet beschrijven wat er zich zondagmiddag in derde klasse afspeelde. Deinze, de nummer twee op tien punten van autoritaire leider Coxyde, en Ceulemans, sinds begin deze maand trainer bij de ambitieuze Oost-Vlamingen, trokken naar Ath in de wetenschap dat de thuisploeg zijn volledige U19 zou opstellen. De nummer twaalf in het klassement heeft namelijk nog heel het seizoen geen winstpremie uitbetaald gekregen, waardoor de spelersgroep in staking is gegaan.

Dan bestaat dat de kans dat er onderschatting in de ploeg sluipt bij Deinze, en dat de jongeren van Ath erop gebrand waren om iets te bewijzen. Niets was minder waar, want Deinze nam op geen enkel moment de voet van het gaspedaal. De zestien doelpunten werden netjes over de twee helften verdeeld. Ceulemans zei zelf bij zijn aanstelling: "In voetbal en in derde klasse is veel mogelijk." En of hij gelijk heeft gekregen.