Nieuwe verdediger van Standard mag toch aan de aftrap verschijnen.
Scholz staat aan de aftrap

Nieuwe verdediger van Standard mag toch aan de aftrap verschijnen.

25-01-2015 13:47

Het was nog niet zeker of Alexander Scholz vandaag mocht spelen. De Deense verdediger die vorige week van Sporting Lokeren overkwam was nog niet speelgerechtigd verklaard door de hele heisa die rond de omstreden transfer hing. Standard had nog tot gisterenavond 23u59 om alles in orde te brengen.

Voor Scholz zal het direct een vuurdoop worden. De Deen stond op het punt om naar Anderlecht te gaan, maar toen Standard aan zijn mouw begon te trekken en hem een beter loon voorstel en een vaste basisplaats aanbood, begon hij te twijfelen. Scholz koos eieren voor zijn geld en liet Anderecht in de kou staan...en laat dat nu net de ploeg zijn waar de verdediger straks tegen debuteert.

Standard kan ook terug beroep doen op Mehdi Carcela. Carcela moest een hele tijd langs de kant staan met een liesblessure, maar voor de 'Clasico' tegen Anderlecht is hij eindelijk fit geraakt.

Bij Anderlecht staat er ook een nieuwe naam op het wedstrijdblad, Marko Marin. De voormalig Duitse international werd overgekocht van Chelsea. Hij moet de mislukte transfer van Scholz doen vergeten.