Vanderbiest wil na Wilmet niet nog een bankzitter zien vertrekken bij Oostende
Vanderbiest wil bankzitters houden

Vanderbiest wil na Wilmet niet nog een bankzitter zien vertrekken bij Oostende

25-01-2015 09:27

Afgelopen week liet KV Oostende weten dat Jonathan Wilmet de komende maanden voor Waasland-Beveren speelt. Niet naar de zin van coach Fred Vanderbiest, die zijn speler liever nog even bij Oostende zag blijven.

"Ik had liever gehad dat Wilmet bij ons bleef", vertelt Vanderbiest op de website van Oostende. "Hij heeft een goede mentaliteit en heeft zijn waarde bewezen in het voorbije anderhalf jaar. Hij wilde echter meer spelen en dat kon ik hem niet garanderen. Ik kan die jongen zijn keuze dus volkomen begrijpen."

Ook Bjorn Ruytinx denkt eraan om bij Oostende te vertrekken. "Hetzelfde geldt eigenlijk voor Bjorn. Ook iemand die hard werkt en nooit zeurt. Toen hij startte, kon hij echter niet overtuigen en dat weet hij zelf ook."

"Komt daar nog eens bij dat hij door de tegenstrever vaak wordt gezocht en veel scheidsrechters gaan mee in dit verhaal. Dat is menselijk. Toch zie ik ook Bjorn liever niet vertrekken. Als invaller heeft hij ons al veel bijgebracht en hij heeft de juiste mentaliteit. Maar ook hem begrijp ik als hij zegt meer te willen spelen."