Smaakmaker Red Bull Salzburg tekent contract bij degradatiekandidaat Dortmund
Smaakmaker verlaat Oostenrijkse topclub

Smaakmaker Red Bull Salzburg tekent contract bij degradatiekandidaat Dortmund

22-12-2014 18:42
2

Borussia Dortmund kan vanaf januari een beroep doen op Kevin Kampl. De Sloveense middenvelder komt over van Red Bull Salzburg waar hij werd gezien als een van de belangrijkste basisspelers.

"Kampl is een offensieve middenvelder die op verschillende plaatsen inzetbaar is. We hebben hem vaak bekeken en we denken dat hij met zijn speelwijze uitstekend bij onze club zal passen", aldus de technisch directeur van Borussia Dortmund Michael Zorc op de officiële website van de club.

De middenvelder, die kon rekenen op belangstelling van meerdere clubs uit Europa, ondertekende maandag een contract bij zijn nieuwe werkgever tot medio 2019. Over de te betalen transfersom werd geen mededeling gedaan.

Kampl speelde 109 wedstrijden voor Red Bull Salzburg en wist 29 keer het net van de tegenstander te vinden. Verder was hij goed voor 54 assists. Borussia Dortmund is de nummer zeventien van de Duitse Bundesliga. Het wist slechts vijftien punten te pakken in zeventien wedstrijden. De hekkensluiter SC Freiburg behaalde exact hetzelfde aantal punten als de topclub.