Facebook-tirade van Staelens: Een schande dat zo iemand artikels schrijft!
Staelens kan niet lachen met negatief artikel over hem

Facebook-tirade van Staelens: "Een schande dat zo iemand artikels schrijft!"

22-12-2014 17:55

Lorenzo Staelens heeft maandag woedend gereageerd over een banaal artikel van journalist Thomas Taecke. Taecke had de Facebook-pagina van Staelens bezocht en zag dat hij er statistieken op had gezet die zijn bewind bij Cercle Brugge vergeleken met dat van opvolger Arnar Vidarsson. Hij schreef vervolgens een "sensatiegericht" artikel waar Staelens niet mee kan lachen.

Staelens begint zijn reactie met een verantwoording van zijn oorspronkelijke post: "Jongens, jongens, jongens toch!!!! In wat voor een wereld vol sensatie leven wij nu eigenlijk. Ik had op mijn facebook een objectief relaas van de feiten weergegeven. 20 wedstrijden gespeeld. Eerste 10 en tweede 10 statistisch vergeleken. Dit is geen aanval op Arnar Vidarsson, evenmin op de vereniging. Dit is een objectief relaas van de feiten na 20 wedstrijden. Als dat al niet meer mag. Je bent vrij van het te lezen of niet. Je bent vrij van ermee akkoord te gaan of niet. Maar je moet er geen persoonlijke dingen achter zoeken."

Het leeuwendeel van zijn post is echter een aanval op de journalist in kwestie, die schrijft voor Het Laatste Nieuws en het aandurfde om de titel "Staelens spuwt opnieuw zijn gal" te gebruiken. Staelens is duidelijk over zijn toeren door die titel: "Dit is nu het mooiste voorbeeld van RIOOLPUT-journalistiek. Subjectieve conclusies gaan trekken uit objectieve feiten. Bedankt Thomas Taecke voor het Topartikel!!!!!!! Maar ja, je kunt natuurlijk maar het verstand gebruiken dat je hebt. En als dat niet groter is dan de inhoud van een cornervlag, dan kan je ook niets anders verwachten. Een schande dat mensen zoals jij, nog artikels mogen schrijven. Dingen neerpennen over mensen, zonder dat je met die mensen zelf hebt gepraat, is laag bij de grond. Het is dan ook uw opinie en niet de mijne. Bij deze verontschuldig ik mij aan alle Cercle-mensen voor de opinie van Thomas Taecke, die niet de mijne is!!!!!!! Leve Cercle".