Maes ziet wat het probleem is, maar kan er voorlopig niet veel aan doen
Coach weet even niet van welk hout pijlen maken

Maes ziet wat het probleem is, maar kan er voorlopig niet veel aan doen

21-12-2014 22:59

Peter Maes zit stilaan met een groot probleem: zijn Lokeren zit in een serieuze dip. De Waaslanders haalden in de laatste vijf partijen amper drie punten en moeten nu hemel en aarde bewegen om nog in play-off 1 te geraken. Het kan verkeren voor een ploeg die een paar maanden geleden nog als een zekerheidje werd gezien.

Lokeren speelde zondagavond zoals het de laatste tijd veel te veel wedstrijden speelde: het had bijna alle balbezit en speelde goed rond, maar de laatste pass kwam er niet uit en de weinige kansen werden gemist. Frustrerend voor coach Maes, die geen enkele efficiëntie ziet bij zijn spelers: "Onze laatste pass was niet goed. Dat is al weken het probleem. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We hebben er weer alles aan gedaan, maar het ontbreekt ons aan dat laatste stukje: we scoren moeilijk.”

Lokeren staat plots pas op een achtste plaats, weliswaar op twee punten van de top zes. "Of ik vrees voor play-off I? Ik zou me meer zorgen maken als we niet genoeg kwaliteit meer brachten. Tot veertien dagen geleden legden we een perfect parcours af. Nu moeten we knokken.”, klinkt het optimistisch.