Blauw-zwarte succescoach verliest uit het niets zijn peperdure vertrouweling
Breuk komt er door familiale problemen

Blauw-zwarte succescoach verliest uit het niets zijn peperdure vertrouweling

21-12-2014 20:42

Fernando Menegazzo maakt geen deel meer uit van de kern bij Club Brugge. De 34-jarige Braziliaan, die naar verluidt één miljoen euro per jaar verdient bij blauw-zwart, is nu al vertrokken wegens familiale redenen.

Aan het begin van het seizoen klonk het verhaal nog mooi. Menegazzo was een ex-poulain van trainer Michel Preud'homme en speelde onder andere bij Bordeaux en het Braziliaanse elftal. Het werd echter al snel duidelijk dat de trage Braziliaan de ploeg niet veel kon bijbrengen en hij verdween dan ook naar de bank.

Nu is de logische volgende stap gezet: Menegazzo's contract is in onderling overleg ontbonden, zij het dan wegens familiale problemen. Preud'homme vindt het een jammere zaak: "Fernando Menegazzo is vanaf nu geen speler meer van Club Brugge. Er zijn namelijk familiale problemen in Brazilië. We hebben geprobeerd om de zaak anders op te lossen, maar dat is niet gelukt. Hij speelde de laatste weken niet zo veel, maar was nog steeds enorm belangrijk voor de groep."

Dat belang uitte zich vooral in de integratie van Spaanstaligen. De ervaren Menegazzo werd dikwijls geprezen om zijn hulp in de eerste weken van José Izquierdo en Felipe Gedoz, maar op het veld bracht hij veel minder bij.