Ajax krijgt slecht nieuws: Het blijft mijn club, maar ik ben nog ambitieus
HSV'er hoopt op een mooi seizoen in de Bundesliga

Ajax krijgt slecht nieuws: "Het blijft mijn club, maar ik ben nog ambitieus"

21-12-2014 19:39
11

Rafael van der Vaart is in het bezit van een aflopende verbintenis bij Hamburger SV. Supporters van Ajax dromen van een terugkeer van de nu 31-jarige middenvelder, maar dat is wat hem betreft uitgesloten op dit moment.

"Ajax is en blijft mijn club, maar ik ben nog heel ambitieus", laat Van der Vaart weten in een gesprek met de NOS. "Ik wil gewoon een heel goed seizoen spelen. En dan blijf ik hier of ik ga nog ergens anders heen. Terug naar Nederland zie ik nu niet voor me. Dat is een buikgevoel. Ik doe alles vanuit het buikgevoel."

Een terugkeer in het Nederlands elftal sluit Van der Vaart, goed voor 109 interlands, daarentegen niet uit. "Ik ben ongelooflijk trots om voor Oranje te spelen. Ik zal beschikbaar blijven tot ik niet meer kan lopen. Het is aan mezelf. De laatste weken speel ik goed, het is jammer dat er dit jaar geen interland meer is."

Voor de geroutineerde HSV'er is het clubvoetbal op dit moment evenwel het belangrijkste. Succes boeken in Hamburg geniet de voorkeur, maar net als vorig seizoen heeft de ploeg het moeilijk. "Als we met HSV tiende zouden staan, zou het al lekker zijn. Helemaal voor de supporters. Dat geeft ons wat lucht."