Club Brugge blijft stevig aan de leiding na makkelijke zege tegen Genk
Club Brugge nam het zondagavond op tegen KRC Genk

21-12-2014 19:50

Club Brugge blijft autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart haalde het met 4-1 van KRC Genk en blijft zo vier punten achter eerste achtervolger RSC Anderlecht.

Club Brugge werkte zijn eerste wedstrijd af zonder de geblesseerde Victor Vazquez, maar daar was amper iets van te merken. De thuisploeg begon zwierig aan de partij en dwong meteen een kans af via Gedoz, maar zijn schot werd makkelijk gestopt door Köteles. KRC Genk liet zich echter niet onbetuigd en kwam ei zo na op voorsprong toen Thomas Buffel de deklat raakte.

Club was even van slag, maar Lior Refaelov wist de vlam opnieuw aan te wakkeren. De Israëliër ontdeed zich knap van enkele bewakers, maar zijn poging werd in hoekschop getikt door Köteles. De wedstrijd dreigde daarna even te verwateren, maar daar brachten de bezoekers kort voor rust verandering in. Na een domme overtreding van De fauw ging de bal op de stip en Mboyo maakte er in twee tijden 0-1 van. Lang kon Genk niet genieten van de voorsprong, want in de blessuretijd van de eerste helft maakte Oscar Duarte er 1-1 van.

Genk begon vol goede moed aan de tweede helft, maar maakte het zichzelf meteen heel lastig. De herstelde Kara leverde de bal zomaar in bij Ruud Vormer, die het cadeautje meteen uitpakte: 2-1 voor de thuisploeg. Genk wist even niet meer van welk hout pijlen maken en slikte niet veel later een nieuw tegendoelpunt. Refaelov kreeg iets te veel tijd om uit te halen en plaatste de bal heerlijk in het hoekje: 3-1.

De Limburgers leken rijp voor de slachtbank, maar toch moest Club nog op zijn hoede zijn. Okriashvili werkte zich knap voorbij zijn bewaker, maar zowel Mboyo als Buffel konden Ryan niet verrassen. McLeish gooide er met Cavric en Schrijvers nog twee verse krachten in, maar het doelpunt viel uiteindelijk nog aan de overkant. De ingevallen Izquierdo maakte er op aangeven van Gedoz 4-1 van.