Dury is fier maar realistisch na sterke prestaties: “Vooral aan de toekomst bouwen
Dury blijft op de vlakte na sterke prestaties

Dury is fier maar realistisch na sterke prestaties: “Vooral aan de toekomst bouwen"

21-12-2014 09:34

Zulte Waregem heeft zich na een moeilijke start knap naar de middenmoot kunnen spelen. Het won met 0-1 van Moeskroen en staat nu op de tiende plek. Francky Dury was duidelijk opgetogen met de uitslag.

"Van bij het begin maakte Moeskroen er een match in het duel van. Er werd gestreden om elke bal, maar we bleven overeind. Vlak voor rust weten we te scoren en dat gaf zichtbaar vertrouwen", vertelt de Zulte Waregem-coach aan Sporza.

"Ik ben enorm fier. Na onze 6 op 30 stonden we troosteloos laatste. Nu pakken we 19 op 30 in de volgende tien matchen en nestelen we ons in de middenmoot. De tegenstanders waren bovendien niet van de minste. Je kan gerust zeggen dat we het parcours van een topzesploeg aflegden de laatste weken."

Toch blijft Dury realistisch. "Ons hoofddoel blijft de redding. Voor de rest willen we vooral aan de toekomst bouwen. Als we volgende week thuis tegen Charleroi een goed resultaat zouden kunnen halen, dan gaan we met een heel fijn gevoel de feestdagen in", aldus de trainer.