Zware strijd tussen Westerlo en KV Mechelen kent geen winnaar
Westerlo en Mechelen spelen gelijk

20-12-2014 22:05

Westerlo en KV Mechelen hebben de punten gedeeld. Mechelen toonde zich de hele wedstrijd de betere, maar kon pas een kwartier voor het einde de voorsprong van Westerlo uitvegen.

De eerste helft werd geëindigd zonder doelpunten voor beide teams. Westerlo-verdediger Kenneth Scheurmans kreeg na dertig minuten voetballen wel een tweede gele kaart en maakte het wat moeilijker voor zijn team.

Ondanks de numerieke meerderheid kwam Mechelen aan weinig kansen. Daarnaast hield een sterk keepende Koen Van Langendonck het op de brilscore.

Na de rust was het verrassend Westerlo dat voor het eerst kon scoren. Tegen de gang van het spel in tikte Jarno Molenberghs een voorzet van Koffi voorbij doelman Wouter Biebauw. Mechelen drukte naar voren en kreeg enkele kansen.

Dalibor Veselinovic kon een kwartier voor tijd de ban dan toch breken. Hij verloste de KVM-supporters uit hun lijden door een voorzet van Ivan Obradovic ongehinderd in doel te koppen. Zijn eerste competitiegoal sinds 8 november. Jason Adesanya kreeg nog een goede kans op de 1-2, maar hij miste onbegrijpelijk. Het bleef uiteindelijk 1-1.