Oostende verzekert zich van behoud na kansarme zege tegen streekgenoot Cercle
Oostende schiet zich voorbij Cercle met strafschop

Oostende verzekert zich van behoud na kansarme zege tegen streekgenoot Cercle

20-12-2014 22:00

KV Oostende heeft zich weer in positie gezet om een plekje in play-off 1 te bemachtigen door te winnen van Cercle Brugge. Het kreeg weinig voor de bak tegen de staartploeg, maar kwam zelf nooit echt in de problemen.

In een kansarme wedstrijd was het Oostende dat na dertig minuten voetballen dan toch eindelijk kon prikken. Door slecht uitverdedigen kwam Fernando Canesin aan de bal? die profiteerde en over het lichaam van een duikende Olivier Werner ging.

De bal ging naar de stip en Sébastien Siani zette zich achter de bal. Hij trapte de bal in het midden van het doel en gaf Werner het nakijken. De supporters van Oostende konden dan toch eens vieren voor het rustsignaal.

Na de pauze was het spel niet veel beter. De motor van Cercle bleef sputteren en die werd nog wat tegengehouden na een tweede gele kaart voor Kristof D'Haene. De bezoekers bleven vechten voor elke bal, maar kregen geen enkele kans. Net voor affluiten kon benutte Oostende de ruimte die Cercle liet en zorgde Jonathan Wilmet voor de verlossende 2-0.