'Robben pakt koffers in en stuurt concurrent in de winter naar Engeland'
Arsenal hoopt op dribbelaar

'Robben pakt koffers in en stuurt concurrent in de winter naar Engeland'

20-12-2014 15:14
5

Arsenal staat op het punt een bod uit te brengen op Xherdan Shaqiri. De Zwitser komt niet aan de bak bij Bayern München en stuurt al langer aan op een winters vertrek.

Bayern is bij een goed bod bereid mee te werken aan een transfer van Shaqiri en dat heeft Arsenal in zijn oren geknoopt. De Londenaren hebben veertien miljoen euro vrijgemaakt om de Zwitserse aanvaller naar het Emirates Stadium te halen, zo meldt Metro zaterdag. In de Duitse media wordt de laatste maanden gerept over een prijskaartje van twintig miljoen euro, maar Bayern zou ook openstaan voor lagere aanbiedingen.

Met de winterse transfer zou Arsenal een gevoelige slag slaan in de Premier League. Liverpool leidde lange tijd de dans om Shaqiri, die echter het liefst onder manager Arsène Wenger wil spelen. Ook Juventus zou nog stille hoop koesteren.

Voordat Shaqiri, die bij Bayern Arjen Robben en Franck Ribéry voor zich moet dulden, komt moet Arsenal nog wel wat opruimwerkzaamheden verrichten. Lukas Podolski en Joel Campbell staan op de nominatie om Noord-Londen te verlaten in januari. Arsenal en Liverpool spelen zondag tegen elkaar.