Lokerse outsider verwacht niet veel van Gouden Schoen: Anderen laten meer zien
Hans Vanaken hoopt wel dat hij in de top vijf eindigt

Lokerse outsider verwacht niet veel van Gouden Schoen: "Anderen laten meer zien"

19-12-2014 11:38

Eén van de outsiders om de Gouden Schoen te winnen in januari is Hans Vanaken, tot nader order nog speler bij Lokeren. Zelf denkt de 22-jarige spelmaker niet dat hij de prestigieuze prijs zal winnen. "Ik verwacht geen laat nieuwjaarsgeschenk."

Vanaken zet zichzelf toch nog een trapje lager dan de twee grootste kanshebbers, Victor Vazquez en Dennis Praet. "Natuurlijk wil ik graag de Gouden Schoen winnen, maar de twee topfavorieten laten momenteel meer zien dan ikzelf", zegt hij aan Het Nieuwsblad

Wel vindt Vanaken dat hij tussen de mensen mag eindigen op een mooie ereplaats. "Ik verwacht dus geen laat nieuwjaarsgeschenk. Maar niet in de top vijf eindigen, zou wel een grote ontgoocheling zijn."

Vorig seizoen speelde Vanaken bijna elke week de pannen van het dak. Nu gaat het wat minder, maar dat wijt Vanaken vooral aan het verdwijnen van het verrassingseffect. "Ik denk dat de mensen er meer mee bezig zijn dan ikzelf. Met vier goals en zes assists in de competitie doe ik het niet veel slechter dan vorig seizoen. Ik denk dat iedereen gewoon wat kritischer is geworden."