Ex-Rode Duivel gelooft niet in kansen van Genk tegen Club: Geluk blijft niet duren
Franky Van der Elst is verbaasd dat Genk derde staat

Ex-Rode Duivel gelooft niet in kansen van Genk tegen Club: "Geluk blijft niet duren"

19-12-2014 11:27

Zondag staat de topper tussen Club Brugge en Racing Genk op het programma. Na de crisis in het begin van het seizoen klom Genk naar een mooie derde plaats. "Ze hebben nauwelijks een goede match gespeeld en staan toch derde", ziet Franky Van der Elst.

Van der Elst, nu coach van tweedeklasser Roeselare, speelde het grootste deel van zijn carrière bij Club Brugge. Hij gelooft dan ook sterk in de kansen van blauw-zwart en denkt niet dat Genk tegen hen opgewassen is. "Ik durf niet beweren dat Genk kansloos is in Brugge, maar dat het een zware avond wordt voor de Genkse jonkies staat vast", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ze kunnen het zich niet permitteren om voor de derde match op rij slap te starten. Want dan krijgen ze een pak slaag."

Van der Elst is eerder verbaasd dat Genk derde staat. De club heeft hem nog niet kunnen overtuigen dit seizoen. "Het geluk dat ze hadden tegen Gent en Kortrijk blijft niet duren. Ze zullen hun niveau moeten opkrikken. Los daarvan, vind ik het knap wat ze doen in Genk. Ze hebben nauwelijks een goede match gespeeld en staan toch derde. Dat belooft. Als de kwaliteit kan verhogen, zit er na Nieuwjaar misschien wel muziek in. Maar het kan uiteraard ook nog fout gaan. Play-Off I is nog geen zekerheid."