'Barcelona zet idool van Odegaard in om toptalent te overtuigen'
Catalanen

'Barcelona zet idool van Odegaard in om toptalent te overtuigen'

19-12-2014 10:57
8

In de soap rond de toekomst van het Noorse toptalent Martin Odegaard is elke dag een nieuwe aflevering. Vrijdag meldt VG Sporten dat de zestienjarige middenvelder inmiddels op bezoek is bij FC Barcelona.

Odegaard is vrijdag in het vliegtuig gestapt en zal dit weekend een kijkje nemen bij de Catalaanse grootmacht. Daar ontmoet hij ook zijn absolute idool Lionel Messi. Zaterdag zal Odegaard als toeschouwer aanwezig zijn bij de Primera Division-wedstrijd Barcelona-Cordoba.

Barcelona weet dat het zware concurrentie krijgt, voornamelijk van het Bayern München van Pep Guardiola. Odegaard is al in Beieren op bezoek geweest en zou volgens Duitse media al zijn keuze hebben laten vallen op Der Rekordmeister.

Dat neemt niet weg dat hij zijn rondgang langs de Europese topclubs voortzet. In januari wordt Odegaard bij Ajax verwacht. De Amsterdammers hebben via Wim Jonk en Marc Overmars al contact gehad met de vader van Odegaard, die ook al bij Liverpool meetrainde.

De middenvelder maakte als vijftienjarige zijn debuut in de nationale ploeg van Noorwegen. Deze week werd hij zestien, waardoor hij in het buitenland een profcontract mag ondertekenen. Dat hij vertrekt bij Stromsgodset IF staat vast.