Kameroenese poulain van Hugo Broos brutaal doodgeslagen in catacomben
Onderzoek naar dood van Albert Ebosse staat vol fouten

Kameroenese poulain van Hugo Broos brutaal doodgeslagen in catacomben

19-12-2014 07:46

De 25-jarige Albert Ebossé van JS Kabylie was één van de absolute topspitsen in de Algerijnse competitie, maar op 23 augustus 2014 sloeg het noodlot toe: Ebossé werd geraakt door een projectief uit het publiek en stierf aan die verwondingen. Althans, dat was de officiële versie. Vanuit de familie van Ebossé klinken er andere stemmen.

JS Kabylie is de ex-ploeg van Hugo Broos, die er na dit incident stopte als coach bij de club. Wat is er echter precies gebeurd die avond? De Algerijnse autoriteiten beweren dat een steen die door een supporter werd geworpen de dood van Ebossé veroorzaakte, maar zijn familie heeft uit een onafhankelijk onderzoek heel andere conclusies getrokken.

Uit dat onderzoek blijkt dat Ebossé waarschijnlijk is doodgeslagen in de catacomben van het stadion: nadat JS Kabylie een wedstrijd verloren had bestormden de fans namelijk het veld en was het onduidelijk wat er nadien gebeurde. Volgens een onafhankelijke wetsdokter zijn er sporen van een gevecht én zijn er naast klappen (die eventueel ook van de steen zouden kunnen komen) ook steekwonden aangetroffen op het lichaam van Ebossé. Kortom: de moordenaars van Ebossé hadden veel meer de bedoeling om te doden dan oorspronkelijk is aangenomen.