Doodschoppen houden de ongelukkige Vazquez een heel tijdje aan de zijlijn
Catalaan sukkelt met de meniscus

Doodschoppen houden de ongelukkige Vazquez een heel tijdje aan de zijlijn

19-12-2014 07:26

Victor Vazquez kreeg woensdag op het veld van Mechelen (0-0) twee aanslagen te werken van tegenstander Joachim Van Damme. Die had duidelijk de opdracht gekregen om de Spanjaard te intimideren, maar deed dat iets te grondig. Door Van Damme's onstuimigheid zal Vazquez zeker een maand aan de kant moeten blijven: dat meldt Club Brugge op zijn website.

Vazquez gaat vandaag nog geopereerd moeten worden. Volgens de clubdokter gaat het om een letsel aan de meniscus (een deel van de knie) dat naarmate de match vorderde erger werd en verder openscheurde. Het was misschien dus beter geweest als Vazquez meteen na deze tweede zware overtreding van het veld was gehaald in plaats van aan de rust.

 

Een "geluk" voor Club Brugge is dat de winterstop er al aankomt. In het beste geval zou Vazquez daardoor maar twee wedstrijden missen en speelt hij op 16 januari al opnieuw mee. Dan speelt Club Brugge een competitiewedstrijd tegen...Mechelen.

Ook goed nieuws

Toch is er ook een lichtpuntje voor Club Brugge: Vazquez lijkt te gaan bijtekenen. Zijn zaakwaarnemer Horacio Gaggioli annuleerde zijn terugvlucht om verder te onderhandelen en ook voorzitter Bart Verhaeghe zit al rond te tafel, twee tekenen die aangeven dat een nieuw contract nakende is. De huidige verbintenis loopt maar tot 2016, waardoor Club momenteel nauwelijks een transfersom zou krijgen voor zijn sterspeler.