Na bijna tien uur voetballen vindt Dries Mertens eindelijk het net
In wedstrijd veertien is het eindelijk prijs voor de Leuvenaar

Na bijna tien uur voetballen vindt Dries Mertens eindelijk het net

18-12-2014 23:08

Het gebeurde vanaf de elfmeterstip, en tegen de hekkensluiter, maar Dries Mertens heeft eindelijk de netten doen trillen in de Serie A. Zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen hielp Napoli aan een voorlopige derde plaats.

Na een kwartier zette Duvan Zapata zich met meer geluk dan kunde door in het strafschopgebied en schoot van onder zijn lichaam de 1-0 binnen. Een kwartier later versierde José Callejon een strafschop en Mertens nam het geschenk dankbaar aan. Eindelijk prijs, na bijna tien uur voetballen en bij zijn vijfde basisplaats.

Vlot gaat het dit seizoen allemaal niet, en zijn akelige hoofdblessure in de wedstrijd met de Rode Duivels tegen Wales was daar een exponent van. De voorbije week mocht de kleine Belg echter drie keer na elkaar starten in de Serie A. Tegen Empoli (2-2) en Milan (2-0 verlies) liep het nog steeds niet, maar donderdagavond toonde Mertens opnieuw een uur lang flitsen die hem vorig seizoenen naar de top van eindeseizoenslijstjes katapulteerden in Italië.

Leider Juventus won eerder op de dag eveneens moeiteloos van een degradatiekandidaat. Op bezoek bij Cagliari zorgden Tevez, Vidal en Llorente voor een 1-3-overwinning.