Niet de Bundesliga, maar Bayern München beslist wie nummer twee wordt
Topploeg ligt ook van dichtste achtervolger niet wakker

Niet de Bundesliga, maar Bayern München beslist wie nummer twee wordt

18-12-2014 22:41

Xherdan Shaqiri raakt steeds meer gefrustreerd bij Bayern München. Het Zwitserse kwikzilver wil aan spelen toekomen en lijkt toestemming te krijgen om andere oorden op te zoeken.

Onder Jupp Heynckes werd Shaqiri aangetrokken als wissel op de toekomst voor wanneer Arjen Robben en Franck Ribery het moesten afleggen tegen Vadertje Tijd. Beide spelers lijken echter niet zinnens om snel een punt te zetten achter hun carrière bij Bayern. Daarenboven hekelde huidige coach Pep Guardiola al meermaals het gebrek aan spelintelligentie van de impulsieve Shaqiri.

Verdeel en heers

Het Duitse Bild meldt nu dat er naast interesse van Liverpool en AS Roma ook een binnenlandse gegadigde is, in de vorm van nummer twee VfL Wolfsburg. Indien de ploeg uit Beieren verkoopt aan de groenen van Kevin De Bruyne, dan zou dat een zoveelste teken van machtsvertoon zijn van de leider. Hun ontevreden bankzitter zou namelijk zelfs voor de dichtste achtervolger een topaankoop betekenen.

De verdeel-en-heers-strategie van Bayern wordt nog opvallender als je ziet dat Mario Götze (voor een gelimiteerde afkoopsom) en Robert Lewandowski (gratis) bij Borussia Dortmund werden weggeplukt, terwijl Luiz Gustavo en nu misschien ook Shaqiri doorgesluisd worden naar Wolfsburg.

Champions League

Bij de Volkswagenclub zullen ze er alvast hun slaap niet voor laten. De laatste twee seizoenen telde het al heel wat geld neer om met Ricardo Rodriguez, Naldo, Ivan Perisic, Luiz Gustavo en Kevin De Bruyne een Champions League-waardige ploeg samen te stellen. Dit seizoen moet er geoogst worden, en als de ongenaakbare leider er geen graten in ziet om zijn dichtste concurrent te versterken, dan die concurrent wellicht ook niet.