Ferreira-Carrasco opnieuw beslissend voor Monaco, Origi mist opnieuw penalty
Beide Rode Duivels stoten door naar de volgende ronde

18-12-2014 11:59

Rode Duivels Yannick Ferreira-Carrasco en Divock Origi hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Franse beker. Ze hadden daarvoor wel strafschoppen nodig, waarin Origi bijna de pineut werd.

Monaco nam het in zijn achtste finale op tegen Lyon. Na 64 minuten mocht Ferreira-Carrasco, die normaal rust kreeg, invallen. Na 90 minuten stond het nog 0-0, verlengingen dus. Maar na amper vier minuten in de verlengingen was daar plots de Rode Duivel. Van aan de middenlijn zette hij zijn lange dribbel in waarmee hij de hele Lyon-verdediging oprolde en scoorde. Lacazette kon wel nog tegenscoren waardoor penalty's moesten beslissen. Daarin haalde Monaco het met 4-5.

Ook in Lille-Bordeaux moesten strafschoppen beslissen wie er door mocht naar de kwartfinale. Bij een 1-1 stand mocht Divock Origi, die het de laatste weken wat moeilijker heeft, invallen. Maar bij de strafschoppen ging het opnieuw mis voor de jonge Rode Duivel. Tegen Wolfsburg in de Europa League gebeurde vorige week hetzelfde en werd Origi 'bedankt' met een fluitconcert. Na 18 strafschoppen werd het uiteindelijk 6-5 voor Lille, waardoor de fans de misser deze keer wel door de vingers zullen zien.