Preud'homme zag sterkhouder uitvallen: Hopelijk niet te erg
MPH hoopt dat de blessure van Victor Vazquez meevalt

Preud'homme zag sterkhouder uitvallen: "Hopelijk niet te erg"

18-12-2014 11:46

Aan de start van de tweede helft tussen KV Mechelen en Club Brugge was er een opvallende afwezige op het veld. Sterkhouder op het Brugse middenveld Victor Vazquez bleef geblesseerd in de kleedkamer. "Hopelijk is de blessure niet te erg."

Het was een overduidelijk verschil, Club Brugge met of zonder Vazquez. In de tweede helft kreeg blauw-zwart de bal maar niet rond getikt en konden ze de bal ook niet in de eigen rangen houden. Hun belangrijke spelverdeler dir seizoen was immers in de kleedkamer gebleven en dat was te zien aan het spel van de leider.

In de eerste helft werd Vazquez meermaals hard aangepakt door Joachim Van Damme, die duidelijk de opdracht had gekregen om het jeugdproduct van Barcelona geen duimbreed toe te geven. Toch lag de blessure niet aan de harde aanpak van de Mechelse verdediger. "Victor heeft bij een verkeerde beweging zijn knie verdraaid", aldus Michel Preud'homme op de persconferentie achteraf. "Hopelijk is de blessure niet te erg, maar het is geen goed teken dat hij nu nog steeds last heeft."

Over de vele fouten van Van Damme op zijn Catalaanse poulain was Preud'homme kort. "De ref beslist. Ik kan alleen maar hopen dat spelers als Vazquez beschermd worden door de scheidsrechters."