Gent slaagt in zijn opzet: Ons doel was om Lokeren een zware avond te bezorgen
Hein Vanhaezebrouck zag terug een levendig Gent

Gent slaagt in zijn opzet: "Ons doel was om Lokeren een zware avond te bezorgen"

18-12-2014 10:54

AA Gent maakte woensdag brandhout van Lokeren in de kwartfinale van de beker van België. 1-4 werd het, waardoor de terugwedstrijd in de eigen Ghelamco Arena hoogstwaarschijnlijk een 'walk in the park' zal worden. Gent-coach Vanhaezebrouck was uiteraard tevreden na de wedstrijd.

"Ik zei tegen mijn jongens: ‘We gaan ze pakken’. Ons doel was om Lokeren een zware avond te bezorgen en vanaf minuut een het volle pond te geven. Ze mochten niet de kans krijgen om de wedstrijd te controleren. Daarom kozen we vol voor de aanval", zegt Vanhaezebrouck op de clubwebsite.

Na de mindere wedstrijd tegen KV Mechelen in de competitie, deed deze overwinning extra deugd voor de ex-coach van KV Kortrijk. "Net voor rust leken we even de partij uit handen te geven. Lokeren scoorde de gelijkmaker en Leye krulde een bal op de lat. Gelukkig hebben we daarna opnieuw de partij in handen genomen. Wat me het meeste pleziert, is dat we na onze moeilijke partij in Mechelen opnieuw de rug hebben gerecht."

Anderlecht won op het veld van Zulte Waregem met 0-3, waardoor een halve finale tussen Gent en de landskampioen een bijna zekere zaak is. Maar Vanhaezebrouck heeft slechte ervaringen met zulke voorspellingen. "De buit is zeker nog niet binnen. In het voetbal kan alles. Dat ondervond ik enkele jaren geleden ook met KV Kortrijk tegen KAA Gent. Na de 5-1 overwinning in de heenwedstrijd, werden we alsnog uitgeschakeld door de Buffalo’s."