Rode Duivels sluiten 2014 af op vierde plaats in de wereldrangschikking
De top tien blijft ongewijzigd

Rode Duivels sluiten 2014 af op vierde plaats in de wereldrangschikking

18-12-2014 10:44

Donderdag is de laatste wereldranglijst van de FIFA van dit jaar bekendgemaakt. Door het ontbreken van interlands in december, verandert daar bitter weinig aan. België blijft op een mooie vierde plaats pronken.

Aan de top tien veranderde er helemaal niets. De Rode Duivels moeten enkel Duitsland, Argentinië en Colombia laten voorgaan. Vooral de zwakke resultaten van Nederland in oktober en november zorgden ervoor dat België hun plaats overnam. België pakte in die maanden zelf ook maar een 5 op 9 in de kwalificaties voor het EK 2016 en won zijn oefeninterland tegen IJsland.

Zo sluiten Wilmots en co 2014 af op een vierde plaats. Nooit eerder eindigden de Rode Duivels het jaar met zo een hoge quotering. 2015 ziet er zelfs nog rooskleuriger uit. Mits enkele goede resultaten zit een legendarische top drie-plaats er zeker in. De kloof met derde Colombia bedraagt nog maar 33 punten.

Opvallend. In 2014 was België de derde beste stijger qua aantal punten. Ze moeten enkel wereldkampioen Duitsland en het verrassende Slovakije laten voorgaan.