Felbegeerde Reus krijgt boete van liefst 540.000 euro: Ik ben heel dom geweest
"Ik kan het niet meer ongedaan maken, maar dit gaat mij niet meer gebeuren"

Felbegeerde Reus krijgt boete van liefst 540.000 euro: "Ik ben heel dom geweest"

18-12-2014 08:45
3

De Duitse international Marco Reus moet een forse boete betalen voor rijden zonder rijbewijs. De 25-jarige aanvaller van Borussia Dortmund werd in maart van dit jaar met zijn auto aan de kant gezet tijdens een routinecontrole.

Agenten ontdekten op dat moment dat Reus nooit rijexamen heeft gedaan. Hij nam in het verleden wel rijlessen, maar reed dus al jarenlang zonder rijbewijs rond in zijn Aston Martin. Ook werd hij eerder al vijf keer geflitst vanwege te hard rijden. Hij betaalde die keren keurig de boetes, waarna hij zijn weg mocht vervolgen. Bij de zesde keer viel Reus door de mand.

De felbegeerde voetballer, die zijn fout tegenover Bild heeft toegegeven, moet nu van een boete van 540.000 euro betalen. De straf valt zo hoog uit omdat Duitsland een inkomensafhankelijk boetesysteem heeft. Reus zegt dat hij zijn lesje wel heeft geleerd. "Ik ben heel dom geweest en heb destijds helaas voor deze weg gekozen. Ik kan het niet meer ongedaan maken, maar dit gaat mij niet meer gebeuren", aldus de aanvaller.