Anderlecht heeft af te rekenen met Vainqueur en Valbuena
Paars-wit kent tegenstander in de Europa League

Anderlecht heeft af te rekenen met Vainqueur en Valbuena

15-12-2014 13:03

Anderlecht kent zijn tegenstander voor de 1/16de finales van de Europa League. De Belgische landskampioen moet het opnemen tegen Dinamo Moskou. Dat is de ploeg van onder meer William Vainqueur (ex-Standard) en Mathieu Valbuena (ex-Marseille).

Anderlecht eindigde als derde in de Champions League, maar was geen reekshoofd bij de loting. Dat was er aan te merken, want Dinamo Moskou is geen hapklare brok. De Russen investeerde deze zomer heel wat geld en haalde onder meer Vainqueur en Valbuena. Daarnaast beschikt Dinamo ook nog over onder meer Aleksandr Kokorin, Igor Denisov en Kevin Kuranyi.

In de groepsfase van de Europa League stak Moskou er in groep E met kop en schouders en bovenuit. Tegen PSV, Estoril Praia en Panathinaikos haalde het knap 18 op 18. In de Russische competitie staat Dinamo momenteel derde.

Anderlecht neemt het op 19 februari 2015 thuis op tegen de Russen. Een week later (26 februari) trekt het naar Moskou. De loting voor de achtste finales vindt plaats op 27 februari. De Europa League-finale staat op 27 mei in het Poolse Warschau op het programma.