Peter Maes valt in Europa van zijn eigen geloof af
Trainer van Lokeren gaat roteren

Peter Maes valt in Europa van zijn eigen geloof af

10-12-2014 10:09

Peter Maes is geen fan van roteren. Toch gaat de trainer van Lokeren donderdag een uitzondering maken. Dan neemt zijn ploeg het op tegen Kharkiv uit Oekraïne in de Europa League. Lokeren kan niet meer de volgende ronde halen en daarom slaat Maes aan het wisselen.

Lokeren draait ook dit seizoen mee in de top van de Jupiler Pro League. Maes wil dat graag de komende weken zo houden en houdt daarom in Europa enkele spelers aan de kant. Het gaat om Mijat Maric, Georgios Galitsios, Koen Persoons, Ayanda Patosi, Nill De Pauw en Mbaye Leye krijgen rust. 

Alexander Corryn, Gregory Mertens, Evariste Ngolok, Jordan Remacle en Cyriel Dessers krijgen hierdoor meer dan waarschijnlijk hun kans in de basis.

Lokeren telt momenteel in de Europa League zeven punten, maar is al uitgeschakeld. Donderdag speelt het enkel nog voor de eer en een winstpremie van 200.000 euro.

Met het oog op de competitie en de beker zal Lokeren-trainer Peter Maes donderdagavond in de Europa League voor het eerst roteren. De Waaslanders zijn ondanks zeven punten al uitgeschakeld, maar strijden wel nog voor een winstpremie van 200.000 euro.