Robben neemt geen genoegen met plek achter 'monsters' in belangrijke verkiezing

Robben neemt geen genoegen met plek achter 'monsters' in belangrijke verkiezing

28-11-2014 15:00
6

Nog drie dagen en dan wordt bekend welke drie voetballers nog in de race zijn voor de Ballon d'Or. Arjen Robben staat op de longlist, maar heeft zware concurrentie.

Robben beleefde een ijzersterk 2014 bij zowel Bayern München als op het WK met het Nederlands elftal. Of dat genoeg is voor een plek bij de laatste drie is de vraag. "Het houdt me op dit moment niet heel erg bezig", vertelt Robben op de officiële website van de Bundesliga. "De Ballon d'Or is de grootste individuele prijs in de voetbalwereld, een erkenning voor je kwaliteiten. Maar ik hecht meer waarde aan prijzen die ik pak met club of land."

De linkspoot heeft concurrentie van onder meer favoriet Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en verschillende wereldkampioenen uit Duitsland. "Ronaldo en Messi zijn van een aparte klasse. Het zijn monsters. Wat zij de laatste zes, zeven jaar op rij presteren is ongelooflijk en fascinerend. Ze zijn zonder twijfel de twee beste voetballers ter wereld, daarvoor hoef je alleen maar naar de statistieken te kijken. Maar dit jaar hebben ook andere spelers een kans", doelt Robben op zichzelf en zijn Duitse teamgenoten.