'Arsenal wil Manchester United aftroeven met aantrekken Oranje-international'
Gunners hebben bod van tien miljoen euro op Vlaar klaarliggen

'Arsenal wil Manchester United aftroeven met aantrekken Oranje-international'

28-11-2014 12:50
2

Arsenal-manager Arsène Wenger hoopt in januari Ron Vlaar aan de selectie toe te voegen. De Fransman denkt met een bod van tien miljoen euro en een verhoging van zijn weeksalaris het eveneens geïnteresseerde Manchester United af te troeven.

Aston Villa-verdediger Vlaar staat al enige tijd op het lijstje van United-baas Louis van Gaal, die bij het Nederlands elftal met hem samenwerkte. Volgens The Daily Express zit nu ook Wenger achter hem aan. Arsenal zou al een bod van tien miljoen euro voorbereid hebben en tevens van plan zijn het salaris van Vlaar te verhogen. Momenteel verdient Ron Beton zo'n 31.500 euro per week.

Villa-manager Paul Lambert heeft al diverse keren laten weten dat hij Vlaar niet wil laten gaan, maar de voormalig Feyenoorder kan over vijf weken overal een voorcontract tekenen, omdat zijn verbintenis in Birmingham in de zomer afloopt. Gesprekken over verlenging hebben tot dusver niets opgeleverd, dus mogelijk dat Villa om die reden toch mee wil werken aan een transfer.

Arsenal is dringend op zoek naar defensieve versterking en volgens de krant voldoet Vlaar aan de eis om een centrale verdediger te halen, die klaar is voor de Premier League. Het nieuws over The Gunners wekt mogelijk zorgen bij United, dat al langere tijd aan Vlaar gelinkt wordt. Van Gaal houdt tevens de situaties van onder meer Raphaël Varane, Aymeric Laporte en Winston Reid in de gaten, maar Vlaar is de goedkoopste optie.