Alweer heibel omtrent bekerduel tussen KV Kortrijk en Club Brugge
KVK-coach Yves Vanderhaeghe niet te spreken over het feit dat Club bijna 3.000 tickets krijgt voor de bekerwedstrijd

Alweer heibel omtrent bekerduel tussen KV Kortrijk en Club Brugge

28-11-2014 11:06

De wedstrijd in de achtste finales van de Beker van België tussen KV Kortrijk en Club Brugge blijft de debatten beroeren. Nadat er eerst een heuse saga ontstond omtrent wie het thuisvoordeel zou krijgen, is Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe nu niet te spreken over het feit dat Club een volledige tribune kreeg toegewezen voor de wedstrijd in het Guldensporenstadion.

Blauw-zwart kreeg van KVK een volledige tribune - zo'n 2.280 zitjes - voor het bekerduel. Vanderhaeghe opperde dat dat zou gebeurd zijn omdat Club druk daarvoor druk uitoefende. 

"Het zou een beslissing van de stad en politie zijn, omwille van de veiligheid. Maar er zullen toch zeker supporters van Club tussen die van KVK zitten. Dat maakt dat er zeker 4.000 fans van Brugge zullen zijn. Ik stond voor een voldongen feit en blij kan ik hier niet om zijn", aldus een misnoegde Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

De CEO van de Kerels, Patrick Turcq, spreekt zijn hoofdcoach echter tegen in de heikele materie. "KVK werd niet onder druk gezet door Club. Ze vroegen alleen meer tickets. Waarop de veiligheidsdiensten van de stad Kortrijk voorstelden om tribune 4 aan Brugge te geven. Het leek ons ook de meest redelijke oplossing om risico's te mijden. We zetten nu alle Club-fans samen."